Skip to main content

Bewust zijn Heiloo

Mijn naam is Edith Burgering
G
eboren 7 Maart 1970 in Alkmaar.

De vraag: “Waarom doet iemand zoals hij doet” heeft mij altijd erg gefascineerd.

De zoektocht hiernaar gaven mij vele inzichten die ik als een spiegel voor mijzelf gebruikte. Het was alsof ik op zoek was naar mezelf. Ik wilde zijn zoals ik mij van binnen voelde, ik wilde MEZELF ZIJN.
Mijn werk, mijn hobby’s en de vele cursussen die ik gevolgd heb lieten mij zien dat je het leven niet alleen kan leven door te absorberen (lezen, leren en overdenken) maar dat je het ook moet LEVEN, je moet het DOEN!

“Waarom doet iemand zoals hij doet?”.

Dit komt door de ervaringen die we in het leven hebben opgedaan, door de opvoeding die we gehad hebben en door de mensen die we in ons leven zijn tegen gekomen. Het begrip van de waarheid die we ervaren in ons leven is daarom ook voor iedereen anders. Dit kan zich uiten in kleine en grote dingen waar we mee verbonden zijn.

Dit is goed, want deze waarheid geeft ons houvast, duidelijkheid en veiligheid. Het geeft ons handen en voeten om ons leven te leven. Maar wat als je (vaak na bepaalde gebeurtenissen) van binnen voelt dat sommige waarheden niet (meer) kloppen? Of als je lichaam aangeeft dat het anders moet (onbalans, ziekte, stramheid, depressie, pijn, allergie, enz).

Ik heb vaak gezien dat er in onszelf (onbewuste) mechanismes werkzaam zijn die ons aardig in de weg kunnen zitten…

De stap nemen om echt naar jezelf te luisteren is niet altijd makkelijk. Het is zelfs lastig omdat je anders gewend bent. Het vraagt ook moed om hiervoor te kiezen, omdat je buiten je eigen grenzen moet durven kijken en DOEN.

Een gevoel van eenzaamheid wordt dan ook vaak gevoeld. Nu weet ik dat het het waard is! Elke stap die je doet is een stap dichter bij jezelf en dit geeft een gevoel van VRIJHEID en echt LEVEN! Je bent niet meer afhankelijk van anderen voor je eigen WEL-ZIJN. Je leeft vanuit JE-ZELF!

Het is mijn wens dat iedereen zijn leven vanuit zijn of haar hart leeft en deze vrijheid ervaart. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen stappen in het leven, maar niemand hoeft het alleen te doen.

Ik voel het als een groot voorrecht dat ik mensen hierin kan begeleiden en ondersteunen. Er gebeuren zoveel mooie dingen!